PRESSEMEDDELELSE:


Dansk familie stod af ræset

- og flyttede langt ud i de svenske skove. Ny bog fortæller den vilde historie.


Hvad sker der, når en moderne familie forlader det moderne samfund og flytter langt ud i skoven?


Det er det store spørgsmål, som Andrea Hejlskovs nye bog handler om. For to år stod hun af ræset og flygtede sammen med sin mand og fire børn langt ud i de svenske skove. Langt væk fra civilisationen og moderne bekvemmeligheder. Tilbage til naturen for at genfinde sig selv, hinanden og meningen med livet.


Bogen er en dramadokumentarisk fortælling, der med Andreas fantastiske skrivestil går dybt ind i op- og nedture i familiens nye liv. Fortællingen rammer lige ind i det moderne menneskes mange overvejelser om livsvalg; kan man trække stikket ud? Kan vi leve livet anderledes? Den rammer også lige ind i tidens trend om at komme tilbage til naturen: Kan vi få det bedre af at komme tættere på naturen? Kan vi blive selvforsynende?

Under det hele ligger Andrea Hejlskovs kritiske samfundssyn og klimabekymring.


Andrea Hejlskov samlede som den første forfatter i Danmark nogensinde over 50.000 kr. ind via crowdfunding blandt sine læsere som et arbejdslegat til at skrive bogen. Det har givet hende et helt andet forhold til sine læsere – hun følte sig beæret og forpligtet – til at skrive den bedste bog overhovedet.


Tidligere har Andrea Hejlskov udgivet bøger på blandt andet Lindhardt og Ringhof, men har denne gang valgt et lille ”indieforlag” for at være tættere på processen med sin bog. Hun er optaget af de nye forandringer på bogmarkedet i øjeblikket og ville afprøve de muligheder, der pludselig er opstået for forfattere med at være langt mere medbestemmende i udgivelsesprocessen.


Bogen er redigeret af Henning Kure (forfatter til Valhalla-tegneserierne), mens omslaget og illustrationer er udarbejdet af grafikeren Signe Kjær.


Historien har allerede skabt stor interesse, blandt andet med et større indslag i en DR2 tema-aften om stress, et live-interview på TV2 Fri, samt omtale i Alt for Damerne og Information.


Alt for Damerne anmelder bogen således:

”Hendes bog om det valg og de konsekvenser, det gav, er et eksperiment, der nok kan vække tanker hos sin læser. Betagende, meget nærværende og næsten pinefuldt tankevækkende, skrevet dirrende af en nødvendighed, der tvinger dig til at tage stilling til så store emner som frihed, lighed, kærlighed, meningen med det hele”.


Limfjordsforlaget og Andrea Hejlskov deltager i BogForum med en stand og et stort program om ”Naturen i litteraturen”. Derudover tager Andrea Hejlskov efterfølgende på en foredrags- og oplæsningsturne rundt i Danmark.


Bogen udgives ved en festlig reception i Paludans Bogcafe i København tirsdag den 5. november kl. 15-17 og pressen er velkommen.


Yderligere oplysninger:

Læs mere på www.andreahejlskov.com

Kontakt: Jeanette Lund på jl@jeanettelund.dk eller mobil 21 69 73 31.


Fakta om ”Og den store flugt”

Udkommet 5. november 2013

240 s., paperback, præget tekst

Redaktør: Henning Kure

Omslag og illustrationer: Signe Kjær

Pris: 300 kr.

Kan købes i boghandlere i hele landet

Udgivet af Limfjordsforlaget


Mød os på BogForum

Stand nr. C4-010A på BogForum 8.-10. november 2013.

Se arrangementer med emnet ”Naturen i litteraturen” her


Foredrags- og oplæsningsturne:

4.-21. november 2013 samt uge 4-5-6 i 2014.

Se steder og datoer på www.limfjordsforlaget.dk_______________________________________________________________________________________


Limfjordsforlaget • Åstien 3 • DK 7800 Skive • tlf. +45 4046 8666 • mail@limfjordsforlaget.dk