PRESSEMEDDELELSE:


Inspiration til den 3. alder


Bogen "Kvinde kend din karat" er tænkt som et værktøj, der giver anvisninger på hvordan kvinder på 50+ kan forberedeen spændende seniortilværelse.


Deres udgangspunkt er ret forskellig, men de har én ting tilfælles: De er begge nået til den del af livet, der kaldes den 3. alder, men er indstillet på, at tilværelsen skal byde på mange nye udfordringer og oplevelser. Og nu vil de give deres erfaringer videre til andre kvinder.


Bodil Johanne Jørgensen er uddannet revisor og skatterevisor og er desuden coach- og terapiuddannet. Hun har drevet egen rådgivningsvirksomhed siden 1992, men er også eventyrer, globetrotter og forfatter med international indsigt fra rejser i hidtil 116 lande.


Jytte Lund Larsen er uddannet folkeskolelærer, cand. pæd. i tysk, pædagogik og psykologi, sidefag i psykologi, HD i organisation, co-active coach, certificeret hypnoterapeut, og journalist. Hun har bl.a. undervist på universitet, seminarium, og gymnasiale uddannelser. 


Begge har skrevet flere bøger og er nu gået sammen om at skrive en bog, hvor de videregiver deres egne erfaringer og udfordrer deres læsere til at forberede sig på at få mest muligt ud af den såkaldt 3. alder.


Bogen "Kvinde kend din karat" henvender sig til kvinder 50+. Budskabet er, at det er vigtigt at planlægge den 3. alder, så livet udfolder sig efter den enkeltes ønsker til et godt liv.


Mange oplever forvirring og usikkerhed, når de nærmer sig alderen, fordi de begynder at føle sig usikre i forhold til deres identitet. Det er vigtigt at identificere værdier og holdninger i forhold til det meningsfulde liv, der handler om både individuelle, familiemæssige, sociale og samfundsmæssige spørgsmål.  


Bogens temaer er inddelt, så der er spørgsmål til refleksion. Spørgsmålet er så, hvad det gode liv er? Det er selvfølgelig meget forskelligt, hvad den enkelte ønsker at bruge sin tid på den dag, man ikke længere ønsker eller har mulighed for at være en del af arbejdsmarkedet.


Forfatterne har selv været igennem processen med at tænke identitet, alder og tilværelse sammen, så livet udfolder sig efter deres ønske. Det er denne proces, de nu med bogen ønsker at formidle til andre, der ønsker at leve et meningsfuldt og aktivt liv. Det er vigtigt for samfundet, at ældre har et værdigt og indholdsrigt liv.


De læsere, der har lyst, inviteres efterfølgende til at drøfte deres refleksioner og overvejelser med forfatterne på en særlig hjemmeisde. 


Bogen er på 152 sider i formatet 205x205 mm og kan købes hos de fleste boghandlere og hos saxo.com. Vejledende udsalgspris er 249,95 kr.

Jytte Lund Larsen

Bodil Johanne Jørgensen

Dobbeltklik her for at hente fotos i høj opløsning:


Bogforside.png

Jytte Lund Larsen.jpg

Bodil Johanne Jørgensen.jpg